Contacte  

Telèfon 24 hores

977 750 422

Correu elèctronic
info@sfreus.cat

MESURES ESPECIALS DE PREVENCIÓ PEL CORONAVIRUS Imprimir

Llistat de defuncions

Per tal d'aplicar la nova normativa inclosa en la Fase 2 (a partir del dia 25 de maig de 2020) de desconfinament de la COVID-19, us relacionem les disposicions que cal seguir en els diversos equipaments gestionats pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp.

SALES DE VETLLA TANATORI MUNICIPAL
Queda AUTORITZADA la utilització de les sales de vetlla, amb un límit màxim en cada moment de 15 persones, siguin o no convivents.
En el cas de difunts per COVID-19 es manté la suspensió de les vetlles i les cerimònies de comiat, mentre no es revisin i modifiquin les recomanacions incloses en el “Documento técnico Procedimiento para el manejo de cadáveres de casos de COVID-19” del Ministerio de Sanidad.

SALES DE CERIMÒNIES TANATORI I CREMATORI MUNICIPALS
Es PERMET un aforament de 50 persones a les sales de cerimònies del Tanatori i del Crematori Municipal i -amb caràcter general- s'observaran les recomanacions previstes a l’Ordre SND/399/2020 (ús de mascareta amb caràcter general, higiene de mans i distància de seguretat entre persones ).
En d’altres centres de culte, l’aforament es veurà limitat també a un terç de la seva capacitat i es recomana portar mascareta.

COMIAT AL CEMENTIRI GENERAL O CREMATORI MUNICIPAL
La participació en la comitiva en cas d’enterraments o de comiats per cremació de la persona difunta, es limita a un màxim de 25 persones, entre familiars i cercles pròxims. Si es considera oportú, s’hi pot afegir el ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat.
En el cas de difunts per COVID 19, caldrà també acreditar mitjançant document oficial o declaració responsable que no s’ha tingut contacte amb la persona difunta, de conformitat amb l’acord del Comitè d’Emergències Municipals i les manifestacions efectuades pel Departament de Salut i l’article 2.2 de l’Ordre SND/399/2020

Visites al Cementiri:

S'han establert uns horaris especials. Consulteu el document més avall.

Les tramitacions administratives del Departament de Cementiri, continuen estan fora de servei fins a nou avís.

Els tràmits per defunció que s'atenen al Tanatori Municipal, només seran ateses amb un màxim de 2 persones.

En el cas de defunció per motiu de la COVID-19, l'atenció es farà per:

IMPORTANT: Consultin el document adjunt document_families_difunts_per_covid

També poden seguir les publicacions oficials que emet l'Ajuntament de Reus, clicant aquí

Accés a la Nota de Premsa publicada per l'Ajuntament de Reus on s'informa de la voluntat d'organitzar un acte de comiat a les persones que han mort per la Covid-19.

És important que també consultin la informació que hi ha als documents que s'adjunten més avall.


Ajuntament de Reus
Reus serveis municipals