DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

23/10/2023

Reus posa en marxa l'operatiu per Tots Sants

L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha programat un dispositiu especial amb motiu de la celebració de la festivitat de Tots Sants


Reus posa en marxa l'operatiu per Tots Sants

L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha programat un dispositiu especial amb motiu de la celebració de la festivitat de Tots Sants per tal de facilitar l’accés dels ciutadans al Cementiri General de Reus. Del pla per enguany, en destaca novament un pla d'aparcaments que contempla l'habilitació de nous espais d’aparcament; el servei especial de transport públic a través de l'empresa municipal Reus Transport i l'ampliació d'horaris per tal de disposar de més temps per poder fer la visita al recinte funerari.

Horari especial del Cementiri per Tots Sants

Del 23 al 27 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri General de Reus obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 18:30h. Els dies, 28, 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7:00 a 18:30h.

Aparcaments a l'entorn del Cementiri

Per tal de millorar l’aforament a l’interior, no es podrà accedir ni aparcar amb vehicle dins del recinte del cementiri. Cal destacar però que, les persones amb mobilitat reduïda, tindran reservada una part important dels aparcaments de davant del cementiri, tant a la part de l'entrada principal del Cementiri, així com a l'entrada de la zona nord.

S'habilitaran també nous espais d’aparcament per ampliar el nombre de places disponibles.

Els espais per aparcar són els següents:

  • Aparcament a tocar de l’entrada principal del Cementiri General de Reus amb un total de 200 places.
  • Aparcament a la zona del polígon Granja Vila, a la carretera de Montblanc on es recomana la utilització les zones d’estacionament dels carrers i un altre aparcament ja operatiu al carrer de la Tolerància cantonada amb C/Diversitat amb 112 places. Aquest punt estarà connectat a l’accés al cementiri amb la línia de bus que tindrà parada a la mateixa carretera de Montblanc.
  • Nou aparcament situat davant de l’entrada nord del cementiri, també s’habilita puntualment, amb un total de 100 places.
  • Aparcament al costat de l’Institut Pi del Burgar. Aproximadament unes 200 places. Aquest espai també estarà connectat al cementiri amb la línia de autobús que tindrà parada a l’Avinguda Marià Fortuny.

Transport públic

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar amb el cementiri. Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9.00 h i el finalitzarà a les 19:00 h.

Per a més informació es pot consultar el web www.reustransport.cat.

El dia 1 de novembre, Reus Transport posarà en servei un especial –gratuït el Dia de Tots Sants- amb sortida des de la zona d’aparcament situada al costat de l’Institut Pi del Burgà, que unirà aquesta zona amb el cementiri. Durant el trajecte farà una parada (polígon Granja Vila) que estarà degudament senyalitzada. Tindrà una freqüència de 10 minuts.

Dispositiu de la Guàrdia Urbana

El dispositiu de Guàrdia Urbana té com a objecte la regulació i millora de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic. Enguany, també tindrà com a funció essencial la regulació del moviment de persones a les dues entrades al cementiri.

Altres serveis de prevenció

La jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposarà de sis vehicles elèctrics per facilitar la mobilitat a qui ho requereixi.

Ofrena floral

El dia 1 de novembre, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es portarà a terme simbòlicament, davant del Mausoleu dedicat als Fills Il.lustres de la ciutat. Durant el matí del dia de Tots Sants, la música rebrà els visitants amb un duet de violoncells -entrada principal- i dos violins ubicats en la part més nova del recinte funerari.


Galeria d'imatges

Reus posa en marxa l'operatiu per Tots Sants

ALTRES NOTÍCIES QUE US PODEN INTERESSAR

Informació del procés d'assignació d'entrades

20

10

23

Visites Nocturnes al Cementiri General de Reus

Informació del procés d'assignació d'entrades

Llegeix la noticia
Reus té des d'avui un espai de record per al dol perinatal

16

10

23

Reus té des d'avui un espai de record per al dol perinatal

La ciutat de Reus compta des d'aquest divendres amb un espai on les famílies poden recordar de manera presencial aquells nadons que han finat durant la gestació o poc després del seu naixement

Llegeix la noticia
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga