DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

05/05/2023

Acord definitiu de l'Ajuntament de Reus per a la creació de l’ens que gestionarà els serveis funeraris de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí

L'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera definitiva en la sessió plenària d'aquest divendres, 5 de maig la memòria justificativa


Acord definitiu de l'Ajuntament de Reus per a la creació de l’ens que gestionarà els serveis funeraris de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí

L'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera definitiva en la sessió plenària d'aquest divendres, 5 de maig la memòria justificativa elaborada per la comissió d'estudi per a l'exercici de l’activitat econòmica de prestació de serveis funeraris mitjançant la constitució d’una societat mercantil pública de caràcter supramunicipal. La societat gestionarà els serveis funeraris de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí.

La memòria és fruit dels treballs de la comissió d'estudi integrada per membres de les corporacions i personal tècnic dels quatre consistoris per avançar en el procés de creació d'un ens supramunicipal que gestioni els serveis funeraris dels citats municipis de forma pública, conjunta i propera. La memòria defineix, entre altres aspectes, que la prestació de serveis funeraris es faci mitjançant una societat anònima de caràcter supramunicipal que es denominarà FuneCamp, S.A.

La memòria forma part de l’expedient previ en el qual s’ha d’acreditar la conveniència i l’oportunitat de la iniciativa i la concurrència de l’interès públic per a la creació de l’ens.

El proper pas, quan els altres tres ajuntaments hagin fet l'aprovació definitiva que Reus ha fet en el plenari d'aquest divendres 5 de maig, és la segregació de Serveis Funeraris Reus i baix Camp de Reus Serveis Municipals, i la creació efectiva de FuneCamp amb les aportacions dels quatre municipis.

La creació efectiva i posada en funcionament de la nova societat està prevista per principis de 2024.

La societat exercirà en els diferents municipis la prestació dels serveis funeraris d’acord amb principis d’objectivitat i amb la satisfacció de l’interès general en concurrència amb les empreses privades que actuen en aquest sector.

Segons estableix la memòria en les seves conclusions, l’experiència en la prestació de serveis funeraris a través de l’empresa de capital íntegrament municipal, Reus Serveis Municipals SA, mitjançant la divisió Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, empresa 100% municipal, amb experiència de més de 35 anys en la prestació de serveis funeraris i la gestió de tanatori i cementiri es converteix en generador de sinergies que es traslladen i repliquen als municipis de Vila-seca, Salou i Constantí.

Aquesta nova societat operarà en rè­gim de concurrència amb el operadors privats i es regirà per principis de continuïtat amb l'activitat duta a terme tradicionalment per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. Per garantir aquesta continuïtat, la nova empresa comptarà inicialment amb la totalitat de l'actiu de l'actual Serveis Funeraris Reus i Baix Camp mantenint també el seu personal i la garantia de manteniment d’un servei indispensable, un servei no desitjat, de caràcter puntual i que es desenvolupa en un moment de molta sensibilitat.

Gestió pública dels serveis
El passat mes de novembre de 2022 els alcaldes de Vila-seca, Salou, Constantí i Reus van anunciar que s'estava treballant en una fórmula de col·laboració conjunta que permetés posar a disposició de la ciutadania dels quatre municipis una oferta pública de serveis funeraris de proximitat i qualitat i amb preus públics.

Els alcaldes van coincidir en el fet que la gestió pública, conjunta i propera és la millor manera d'oferir els serveis de qualitat que demana la ciutadania, especialment en un sector d'especialitat sensibilitat com és el dels serveis funeraris, regit per un marc legal de lliure competència. La nova societat supramunicipal, de caràcter metropolità i íntegrament pública, enriquida per l'experiència de gestió de cada consistori, neix amb la  voluntat d’una incorporació futura d’altres municipis.


Galeria d'imatges

Acord definitiu de l'Ajuntament per a la creació de l’ens que gestionarà els serveis funeraris de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí

ALTRES NOTÍCIES QUE US PODEN INTERESSAR

Inauguració del Panteó Boule i presentació Primavera al Cementiri 2023

30

03

23

Visites i arts escèniques per posar en valor el patrimoni del Cementiri General de Reus aquesta primavera

El Cementiri General de Reus ha organitzat un cicle d’activitats sota el nom “Primavera 2023 al Cementiri General de Reus”

Llegeix la noticia
Acte de presentació de l'acord

24

02

23

Els Ajuntaments de Salou, Vila-Seca i Constantí aproven la memòria justificativa i els estatuts de la nova empresa supramunicipal

Els ajuntaments de Salou, Vila-Seca i Constantí han aprovat en el plens municipals respectius la memòria justificativa i els estatuts de la nova empresa supramunicipal de serveis funeraris

Llegeix la noticia
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga