DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

Serveis a les persones

UNA ATENCIÓ I UN SERVEI PERSONALITZAT

Tràmit al tanatori

SERVEIS A LES PERSONES

Estem especialitzats en la prestació de serveis funeraris: ens ocupem de totes les gestions que una família pugui necessitar per acomiadar un ésser estimat. Per nosaltres cada persona difunta és única i cada família té necessitats diferents, per la qual cosa oferim una atenció personalitzada i professional, dedicant la màxima atenció als petits detalls.

La mort d’un ésser estimat, familiar o amic, suposa una gran pèrdua. Cal reorganitzar la vida, donar-li un nou sentit. El nostre capital més important són les persones; professionals preparats per ajudar-los, amb el màxim respecte, comprensió i compromís.

Serveis a les persones

ESPAI DE SUPORT A LES FAMÍLIES

ESPAI DE SUPORT A LES PERSONES EN SITUACIÓ DE DOL.

La mort d’un ésser estimat, familiar o amic, suposa una gran pèrdua. Cal reorganitzar la vida, donar-li un nou sentit. Per a moltes persones és un procés, que malgrat el patiment intens, es desenvolupa d’una manera natural i amb el temps poden adaptar-se a la pèrdua i a les seves conseqüències.

Aquestes sessions pretenen crear un Espai de Suport amb l’objectiu de trobar maneres d’alleugerar el dolor, entendre el procés i així mitigar el sentiment de soledat i incomprensió. El servei d’atenció al dol s’inclou en l’àmbit dels Serveis Funeraris i d’Atenció a les Famílies amb voluntat de donar suport a les persones de Reus en tots els moments de la vida.

Les sessions es fan a l’edifici de Mas Pintat (Carrer de l’Abat Escarré, 11 de Reus),el primer dijous de cada mes a dos quarts de vuit de la tarda.

Centre de flors

Cerimònies de comiat

L’existència humana té en el seu transcurs moments significatius que suposen el final d’una etapa vital i/o el naixement d’una altre. És un canvi que exigeix a la persona o persones que l’experimenten una adaptació.

El naixement és l’inici de no existir passem a ser, abandonem la infància i ens fem adolescents, passem a l’edat adulta i arribem a la mort.

Des de l’antiguitat l’adaptació als canvis passa per un procés de ritualització que fa la funció de socialitzar els actes personals i íntims mitjançant determinats símbols o signes que amb el temps esdevenen ritus.

La mort en si mateixa suposa un canvi substancial en la societat. La desaparició definitiva d’un dels seus membres obliga a replantejar la vida de la resta, tan emocionalment com socialment.

Les persones de l’entorn del finat necessiten exterioritzar els sentiments que els provoca la pèrdua i acomiadar-se’n adequadament.

Des del principi dels temps, en la majoria de cultures, el pas de la vida a la mort ha provocat cerimònies rituals per fer el difícil pas del comiat. Per celebrar-lo d’una forma solemne, adaptada a les distintes creences religioses i/o espirituals del moment. El ritual no suposa només una cerimònia o un acte social de caire puntual, sinó l’inici d’un temps un ritme i uns passos que suposen tot el procés del dol.

La vida actual marcada per una rapidesa extrema a l’hora de fer qualsevol cosa no s’adiu moltes vegades al ritme psicològic de les persones ni permet els antics rituals. Per altra banda ha canviat substancialment el sentit de l’existència personal en la seva forma espiritual, distinta de la religiosa.

S’entén com a religió un sistema de valors que s’intenten ordenar per unes normes, costums i tradicions i creences. L’espiritualitat és aquella faceta de la vida humana que apel·la a trobar un sentit a la vida més enllà del fet biològic d’existir, independentment de les creences religioses, la no creença pot estar dotada d’una gran espiritualitat.

Sota aquest prisma un ritual o cerimònia, del caire que sigui, no té per què ésser religiosa però si ha de tenir en compte el caire espiritual de les persones.

Una cerimònia de comiat és l’inici de l’acceptació del procés de dol. És bàsicament un acomiadar-se, dir adéu, dir gràcies etc… a aquella persona que ens ha deixat de forma definitiva.

Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga