DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

Suport al dol

Tríptic del tanatori sobre el dol.

SUPORT AL DOL

Des dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp posem a la vostra disposició un servei especial per tal d'ajudar-vos a viure i compartir aquests sentiments i aquestes emocions que el dol ens desperta. Cada primer dijous de mes, a les instal.lacions de Mas Pintat, una professional de la psicologia us ajudarà per entendre i canalitzar millor la situació que ens afecta per la pèrdua d'un familiar o un amic.

La mort d’un ésser estimat, familiar o amic, suposa una gran pèrdua. Cal reorganitzar la vida, donar-li un nou sentit. Per a moltes persones és un procés, que malgrat el patiment intens, es desenvolupa d’una manera natural i amb el temps poden adaptar-se a la pèrdua i a les seves conseqüències.

Aquestes sessions pretenen crear un Espai de Suport amb l’objectiu de trobar maneres d’alleugerir el dolor, entendre el procés i així mitigar el sentiment de soledat i incomprensió. El servei d’atenció al dol s’inclou en l’àmbit dels Serveis Funeraris i d’Atenció a les Famílies amb voluntat de donar suport a les persones de Reus en tots els moments de la vida.

Façana de Mas Pintat

Línia 024 d'Atenció a la Conducta Suïcida

Des del dimarts 10 de maig de 2022 està operativa la Línia 024 d'Atenció a la Conducta Suïcida. Sota el lema ‘Flama a la vida’, funcionarà les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, els 365 dies de l'any. La Línia 024 serà gratuïta, accessible, immediata, confidencial i estarà atesa per persones expertes, per a donar suport tant a les persones que puguin tenir conductes suïcides com als seus familiars i afins.

A més, el 024 estarà connectat amb els serveis d'emergència per a ajudar a aquells el sofriment dels quals els porta al límit de les seves forces.

La Línia d'Atenció a la Conducta Suïcida comptarà amb la participació de persones expertes per a intervenir en situacions complexes d'alt risc.

GESTIOEMOCIONAL.CAT

En aquesta Web App del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya gestioemocional.catsalut.cat podeu avaluar el vostre estat emocional i, si ho desitgeu, rebre suport d’un professional i obtenir recomanacions per a millorar la vostra situació anímica.

La por, la preocupació o la tristor són emocions normals davant la situació d’alerta sanitària que estem vivint amb la Covid 19. És important que esteu atents a la vostra salut emocional i que la cuideu.

Aneu al web de gestioemocional.cat
Una psicòloga amb un pacient.

Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

També podeu trobar assessorament en les eines que facilita el Col.legi Oficial de Psicologia de Catalunya (INFOCOPC).

Assessorament psicològic a la ciutadania: 649 756 713

Més informació a: [email protected]

Colegi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga