DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

L'ESTELA FUNERÀRIA D'EVARIST FÀBREGAS

Aquest és un altre exemple de concepció romàntica: l'Estela Funerària de la Tomba del mecenes reusenc Evarist Fàbregas i Pàmies. Va ser realitzada l'any 1960 per l'escultor reusenc Joan Rebull, a partir d'una proposta iconogràfica purament simbòlica: una al.legoria del triomf representada amb una figura femenina agenollada que ofereix una corona de llorer al difunt que descansa al sepulcre.

Home de negocis, polític i filantrop Evarist Fàbregas i Pàmies (Reus, 1868 – Barcelona, 1938), president del Centre de Lectura entre 1905 i 1908 i el gran mecenes de l’entitat.

Va ser Soci de Folch i Fàbregas, empresa de transports i obres públiques, i de Fàbregas i Garcia, empresa naviliera. Agent de duanes a Tarragona i a Reus, s’instal·là després a Barcelona, on constituí, juntament amb Eduard Recasens i Mercadé, la casa de banca Fàbregas i Recasens (1917); el 1920 fou transformada en Banc de Catalunya, del qual fou el primer president i el director. Participà en les activitats del banc, però en un segon terme, després dels germans Eduard i Francesc Recasens. Regalà l’edifici social al Centre de Lectura de Reus. Finançà els inicis de l’empresa de Josep Canals (1917), la més estable del teatre català dels anys vint, que actuà al Romea de Barcelona.

Font: Enciclopèdia.cat i centrelectura.cat

L'ESTELA FUNERÀRIA D'EVARIST FÀBREGAS. Sfreus, especialistes en serveis funeraris a Reus i Baix Camp. Entreu i contacteu amb nosaltres per a més informació.
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga