DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

MAUSOLEU ABELLÓ

La família Abelló, procedent de la Conca de Barberà i establerta posteriorment a la ciutat de Reus, va ser la primera a adquirir terenys al Cementiri General per tal d'ubicar-hi el seu panteó. Van encarregar el projecte a l'arquitecte barceloní Emili Sardà Cortés i el conjunt escultòric a l'artista reusenc Joan Roig i Soler. El monument s'erigeix sobre un parterre quadrat, tancat per una reixa de forja decorada i l'estructura central és una urna sostinguda sobre un pedestal i coronada per un obelisc. 

Curiosament, el conjunt funerari dels Abelló, no presenta gairebé cap motiu iconogràfic cristià. Des de l'urna que centra la composició a l'obelisc que la remata, o les figures al·legòriques en marbre blanc que completen el conjunt, tota la simbologia i el llenguatge formal recupera els repertoris de l'Antiguitat, tan propis dels Neoclassicisme.

Mereixen una especial atenció les figures al·legoriques de formes classicitzans. De mida gairebé natural i esculpides en marbre blanc, són els custodis de les ànimes dels difunts contingudes dins l'urna que envolten. Podeu contemplar un àngel amb les ales desplegades, d'un aspecte molt masculí i amb una túnica helènica. L'escultura de la matrona romana, tocada amb llargues trenes i vestit clàssic, és la portadora del vas amb les cendres dels difunts.

Un altre punt a observar, és el conjunt del trípode, molt habitual a les cerimònies sagrades antigues per contenir el foc, amb una mena de caldera amb tres potes de cabra sobre una base de palmeres i greques i tres caps de carner. Espectacularst també els 'mussols' situats al reixat de ferro que envolta el mausoleu.

MAUSOLEU ABELLÓ
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga