DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

MAUSOLEU CASAS BLEY

Va ser encarregat l'any 1876 per Victorino Bley, un ric burgués reusenc establert a la ciutat de Barcelona que tenia la voluntat de ser enterrat a la seva ciutat natal. L'autor del panteó va ser l'arquitecte barceloní Josep Oriol Mestres i fou concebut com una rèplica simplificada d'un petit temple gòtic construït amb marbre blanc que simbòlicament havia de servir per guardar les ànimes dels justos després d'estar jutjats per Déu. Constrasten amb l'estil neogòtic les quatre figures d' inspiració clàssica que estan assegudes ales cantonades del templet i representen les quatre vistuts cardinals, sobre les quals descansa la creença cristiana de poder aconseguir la vida eterna.

Però si la concepció arquitectònica del conjunt respon als preceptes gòtics, la decoració escultòrica és més aviat classicitzant: als quatre pilars adossat descansen assegudes les quatre figures femenines sedents, abillades de manera clàssica, i que representen les quatre virtuds cardinals, sobre les quals descansa la creença cristiana de poder assolir la vida eterna. L'obra escultòrica del reusenc Joan Roig i Soler, cobreix la factura de les quatre citades virtuds -datades de prop de 1877- i l'ara central del conjunt. Una senzilla reixa -amb decoració gòtica- i dos lucernaris de marbre calat, donem llum i aire a la cripta sibterrània del conjunt.

MAUSOLEU CASAS BLEY
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga