DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

MAUSOLEU TEMPLE ÒDENA-YGLESIAS

Encarregat per Pere Òdena, propietari de la sedera del Vapor Vell, al barceloní Jaume Brossa Mascaró l'any 1872. Construït amb estil neoegipci -en principi havia de tenir forma de mastaba, un tipus de tomba egípca de forma rectangular i silueta massissa- el projecte final es va apartar d'aquesta idea i mostra una creu com a símbol del Cristianisme que triomfa sobre el món pagà, simbolitzat pel temple que hi ha sota.

El conjunt està tancat amb una reixa de ferro forjat amb treballs ornamentals, com ara els mussols dels angles laterals. A la terrassa i vora la creu que presideix el monument, hi podeu contemplar cinc de les figures amb, és una gran vàlua artística del Cementiri, obra dels germans Venanci i Agapit Valmitjana i Barbany. 

Al conjunt s'hi accedeix a través d'una porta amb una llinda feta d'un sol bloc de marbre llis i amb brancals. igualment llisos, inclinats lleugerament cap a l'exterior seguint models egipcis. En destaquen diferents elements ornamentals com ara uns plafons serigrafiats amb abelles de gran mida intercalades entre detalls geomètrics i amb unes palmeretes d'igual mida. Tot té una argumentació: en els jeroglífics egipcis, les abelles simbolitzen la laboriositat i la riquesa, propis d'una família que va destacar a la ciutat de eus per la seva feina i el seu esforç personal. 

Envolta el conjunt monumental un reixat perimetral de ferro forjat que tanca el basament de l'obra.

MAUSOLEU TEMPLE ÒDENA-YGLESIAS
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga