DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

MONUMENT A JOSEP SARDÀ I CAILÀ

A la cruïlla central del primer tram amb el segon del Cementiri General de Reus, trobem el Monument a Josep Sardà i Cailà. L'advocat i polìtic reusenc que va destinar una part molt important del seu llegat a la construcció d'aquest espai funerari on ens trobem. Tenim davant un monument d'estil eclèctic executat a la darreria del segle XIX, concebut a partir d'un basament de pedra que adopta la tipologia pròpia d'un altar (sense ser-ho) amb una base quadrangular.

Pujant pel passeig central, ens trobem amb la part frontal del pedestal on hi podem llegir la primera inscripció on figura Sardà i Cailà com a fundador del Cementiri. pel que fa als laterals trobem un repertori triomfal i decoratiu a base de garlandes i corones mortuòries en honor al benefactor reusenc. El conjunt no només ubica les restes de Sardà i Cailà, sinó també les del seu germà, que descansa al seu costat. Les lloses són de pedra corbada fetes d'una sola peça i sense cap identificació escrita.

Del citat pedestal neix un pilar amb quatre pilastres adossades i capitells corintis amb lliris on reposa la creu sepulcral que corona el conjunt, del tipus llatí amb l'anagrama Crist inscrit dins un cercle al nus de la citada creu.

MONUMENT A JOSEP SARDÀ I CAILÀ
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga