DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

PANTEÓ BORRÀS

La varietat constructiva del Cementiri General de Reus es veu enriquida amb l'estil neogòtic. El Panteó Borràs (avui compartit amb elsFolch i Compre, hereus de la família propietària) n'és un bon exemple.

El seu impulsor, en Joan Gil Borràs, va triar la tipologia funerària d'una capella o templet de concepció neogòtica, de planta centralitzada octogonal (pròpia dels monuments funeraris). Rematen els quatre costats curts de la planta amb quatre pinacles força estilitzats coronats amb florons i fulles d'acant, la planta pròpia de la resurrecció i de l'eternitat, amb circells als costats. Envoltant els citats quatre pinacles, i com a cobriment de la construcció, hi trobem una llanterna amb petites obertures cegues que -originàriament- havien de permetre l'entrada de la llum a l'interior de la capella.

Construïda en marble blanc, aquesta petita capella és un dels pocs exemples del Cementiri reusenc que segueix fidelment el projecte inicial proposat pel seu client. D'arquitecte desconegut, Gil Borràs pretenia aixecar una construcció religiosa que li assegurés la resurrecció i el record entre els vius un cop mort. Van treballar en aquest projecte el mestre d'obre Luis Cervera i l'escultor lleidetà Ramon Elias Feut.

PANTEÓ BORRÀS
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga