DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

PANTEÓ BOULE

Es pot considerar com un altre exemple de la iconografia no religiosa. L'estela ubicada a la capçalera de la tomba va ser realitzada per l'escultor reusenc Joan Rebull. És una al·legoria del triomf i mostra en relleu una dona agenollada que ofereix una corona de llorer al difunt. És un dels primers conjunts funeraris del nostre cementiri i que també és de factura neogòtica. Encarregat per la família Boule, una de les nissages més notables del Reus del darrer terç del sege XIX. Actualment es troba en fase de restauració. 

Ideat com a templet o capella neogòtica, aquest monument funerari, és obra de l'arquitecte Francesc Blanc i Pons qui, el 1882 realitza una còpia de les grans construccions gòtiques a la que hi afegeix una cripta sunterrània. Josep Boule, el propietari de la construcció, va triar una capella en marbre blanc, seguint les premisses i proporcions pròpies de l'arquitectura gòtica. S'accedeix al monument per una escala de tres esglaons de marbre d'una sola peça. L'interior del conjunt està il.luminat per dos finestrals laterals amb vitralls que dirigeixen la llum cap al centre de la cripta. La llum, una de les grans protagonistes de l'arquitectura gòtica, com a manifestació mística de la mateixa divinitat.

PANTEÓ BOULE
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga