DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

PANTEÓ DEL GENERAL PRIM

Joan Prim i Prats (Reus, 1814 - Madrid, 1870). Comte de Reus, vescompte del Bruc i Marquès de Los Castillejos. Fou un militar i polític que exercí una enorme influència en la política espanyola del segle XIX. Entre altres càrrecs, va ser governador milítar de Barcelona, diputat a les Corts espanyoles i president del Consell de Ministres. Com a militar, es va distingír a la guerra d’Àfrica (1860) i com a cap de les forces espanyoles a Mèxic (1862). Va participar en la Revolució de Setembre de 1868 que destronà Isabel II però, monàrquic convençut, va situar Amadeu de Savoia a la corona d'Espanya. Morí el 30 de desembre de 1870, després de l’atemptat que havia patit tres dies abans.   

La figura de Prim, de bronze amb bany d’argent, és obra de l’escultor francès Emile Hébert (1828-1893), a l’igual que els medallons amb els busts de Tiberi Grac, Atili Règul, Gai Grac i Gai Màrius. La part exposada es compon d’unes cent cinquanta peces que uneixen uns deu mil caragols, amb un pes total de mil vuit-cents quilos. Als costats llargs hi ha sengles relleus que representen la batalla de Los Castillejos i l’entrada triomfal a Madrid al front dels voluntaris catalans de la guerra d’Àfrica. Amb motiu del centenari de la seva mort, l’any 1971, el mausoleu fou traslladat al Cementiri General de Reus des de Madrid. Col·locat en una glorieta, va patir un ràpid procés de degradació i el 2013 fou restaurat pel Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya a iniciativa de l’Ajuntament de Reus amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

PANTEÓ DEL GENERAL PRIM
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga