DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

SEPULTURA D'ANTONI PEDROL RIUS

Pedrol Rius, Antoni. Reus, 1910 – Madrid, 1992. Advocat, jurista, conseller d'Estat.

Pedrol va néixer a Reus, també ciutat natal del general Prim.  sobre l' assassinat el 1873  de Joan Prim, el 183, i el gir que va fer la història amb la seva mort, Pedrol en va escriure un magnífic llibre (Els assassins del General Prim), farcit de dades inèdites i de suggeridores aportacions.

Pedrol es va llicenciar en Dret a Saragossa i es va doctorar a Madrid, al Col·legi del qual es va inscriure gairebé a l'adveniment de la Segona República, sense sospitar que s'establia així un vincle amb la capital d'Espanya que s'hauria de prolongar fins a l'últim alè de la seva vida .

Va ser un advocat de prestigi, especialista en temes mercantils, i autor de diverses monografies sobre aquesta matèria, a la qual va dedicar amb gran èxit la seva activitat professional i la seva producció intel·lectual, concentrada sobre aspectes molt significatius i fins aleshores poc estudiats: societats anònimes; clàusules estatutàries de la transmissibilitat d'accions a les societats anònimes; estudi del concepte del dret de vot a les societats anònimes; l'anònima actual i la sindicació d'accions... són temes en què, en aquell temps de dedicació professional intensa, va penetrar amb la singular agudesa del seu enginy. Va intervenir com a advocat en molts dels més significatius contenciosos del seu temps.

A principis de la dècada de 1960, Pedrol va començar a tenir una presència pública que anys després el va conduir a ser elegit degà del Col·legi d'Advocats de Madrid.

Font: dbe.rah.es/biografias/4683/antonio-pedrol-rius

SEPULTURA D'ANTONI PEDROL RIUS
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga