DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

TOMBA DE CENDRES

El Cementiri General de Reus compta amb dos espais creats per respondre a les peticions de molts ciutadans que sol·licitaven una zona alternativa on dipositar les cendres dels seus familiats o amics difunts. Es tracta de la Font de les Cendres, -on es poden espargir les citades restes- i un nou Columbari ubicat al seu voltant. En concret, aquests nous espais estan ubicats a la zona de l’ampliació de la part nord del Cementiri, a tocar del passeig central.

Pel que fa a la Font, els familiars poden portar a terme una senzilla cerimònia en la qual poden espargir les cendres del difunt a l’aigua, de manera simbòlica. Pel tal de poder utilitzar aquest nou servei, sempre cal coordinar-ho amb els tècnics del Cementiri General de Reus. Pel que referència als nous columbaris (84 en total), cadascun d’ells té una capacitat per a quatre urnes i amplia el servei d’inhumació de cendres amb la que ja compta el cementiri. 

En el cas del Cementiri General de Reus hem volgut recrear un espai natural amb una font de pedra i envoltada per diversos ornaments florals propis de la nostra zona on el raig de l’aigua serveix per espargir les cendres dels difunts. És molt important, tal com hem dit abans, que aquest nou servei s’ha de realitzar sempre sota la tutel.la dels tècnics i responsables del Cementiri.

El 1902 es va determinar reserva aquesta sepultura per depositar-hi les restes existents a l'antic cementiri del Roser, on s'havien deixat de fer nous enterraments des de l'any 1871. Tot i això, el trasllat es va començar a fer el 1897 i no es va acabar fins l'any 1919, amb el trasllat massiu de totes les restes que hi quedaven. Això va permetre netejar l'entorn de l'ermita del Roser i retornar-ho al seu ús habitual.

TOMBA DE CENDRES
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga