DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

20/10/2022

El Cementiri General de Reus guanya dos guardons en el Concurs de Cementiris d’Espanya 2022

Optava a tres guardons (millor cementiri, millor monument i millor activitat de divulgació)


Mausuleu General Prim i Concert Música per al Record

El Cementiri General de Reus ha obtingut dos guardons en l'edició de 2022 del Concurs de Cementiris d’Espanya. El jurat ha atorgat a Reus el segon premi en la categoria al millor monument funerari pel Mausoleu del General Prim  i el tercer premi (exaequo amb la ciutat de Bilbao) en la categoria a les millors activitats de portes obertes pels concerts Músiques per al record.

El Cementiri General de Reus, gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, optava a tres guardons (millor cementiri, millor monument i millor activitat de divulgació) en aquest concurs que convoca anualment la prestigiosa revista Adiós per reconèixer i premiar els millors recintes funeraris de l’Estat, així com les activitats de divulgació i difusió que s’hi realitzen.

Mausuleu General Prim al Cementiri General de Reus

Mausuleu General Prim al Cementiri General de Reus

Els premis, que enguany  han estat avaluats per un jurat d'experts, esdevenen un referent en la temàtica dedicada a difondre la cultura funerària amb el quals es reconeix periòdicament la tasca realitzada en projectes de rehabilitació, educació i sensibilització que porten a terme els ajuntaments i els organismes que gestionen els cementiris.

Amb aquesta iniciativa, la publicació destaca l’interès històric, social, medi ambiental, artístic i patrimonial d’aquests equipaments funeraris, així com la intenció de “reivindicar-los com a llocs plens de vida i de record de les persones que hi reposen”. Una altra de les finalitats dels premis és la de “concienciar a la ciutadania de l’important patrimoni que s’hi conserva i que cal potenciar el seu coneixement”.

En aquest sentit, la regidora encarregada de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, ha posat en valor la tasca que “portem a terme sota el lema, un Patrimoni Viu, per fer incidència en la riquesa històrica, artística i cultural del Cementiri General de Reus, que tot just l'any passat commemorava els seus 150 anys d'història”. Exemple d’aquestes accions són l’habilitació d’una sala d’exposicions actualment ocupada per l'exposició La Mort Viscuda; les visites nocturnes que es fan per Tots Sants; la celebració dels concerts Músiques per al Record o la creació d'un nou espai per a celebrar cerimònies on abans hi havia ubicat el Mausoleu del General Prim.


Galeria d'imatges

Mausuleu General Prim al Cementiri General de Reus
Concert 'Música per al Record 2022' al Cementiri General de Reus

ALTRES NOTÍCIES QUE US PODEN INTERESSAR

Acte de presentació de l'acord

24

02

23

Els Ajuntaments de Salou, Vila-Seca i Constantí aproven la memòria justificativa i els estatuts de la nova empresa supramunicipal

Els ajuntaments de Salou, Vila-Seca i Constantí han aprovat en el plens municipals respectius la memòria justificativa i els estatuts de la nova empresa supramunicipal de serveis funeraris

Llegeix la noticia
L'Ajuntament aprova els estatuts de l’ens que gestionarà els serveis funeraris de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí

17

02

23

L'Ajuntament aprova els estatuts de l’ens que gestionarà els serveis funeraris de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 17 de febrer la memòria justificativa i els estatuts de la societat que gestionarà els serveis funeraris de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí

Llegeix la noticia
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga