DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

20/07/2022

El Cementiri General de Reus habilita un nou espai dedicat a la celebració de cerimònies i comiats

Cementiri General de Reus. Nou espai per a Cerimònies i Comiats


L'Alcalde de Reus Carles Pellicer i la regidora Montserrat Flores durant la presentació del projecte

L'empresa municipal Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, encarregada de la gestió del Cementiri General de Reus, ha redactat el projecte per a la creació d'un nou espai dins l'equipament funerari, que oferirà a les famílies la possibilitat de celebrar cerimònies de comiat.

El projecte s'emmarca en la línia de treball per donar resposta a les peticions de familiars i amics, que cada dia opten més per un tipus de cerimònies més personalitzades. Una servei que cada dia té més peticions a les cerimònies pròpies del Tanatori Municipal i que en aquest cas es vol adaptar també a comiats que es puguin portar a terme dins el mateix Cementiri General de Reus.

El nou espai està pensar per a dos tipologies d'activitats diferents:

  • La celebració de cerimònies de comiat en la que els familiars puguin escollir directament un espai ubicat dins el propi Cementiri.
  • La recepció i comiat de difunts que rebran sepultura al cementiri, però que la seva defunció s'ha produït en un altre municipi. En aquest casos es vol oferir a familiars i amics una ubicació més adequada i més íntima per tal de poder realitzar aquest adéu compartit i que pugui també comptar amb aquells elements que cada família vulgui disposar (música, imatges, entre d'altres).

L'espai que s'adaptarà properament es troba ubicat on antigament ha havia situat el Mausoleu del General Prim, que també s'ha utilitzat per d'altres actes de divulgació de la riquesa patrimonial i artística del Cementiri General de Reus.

Amb la voluntat de buscar aquesta intimitat, es proposa un aïllament parcial de l'espai, una adaptació que, alhora, protegirà de les inclemències del temps, sobretot del vent.

La solució tècnica adoptada consisteix en delimitar el perímetre fins a 2,10 metres d'alçada amb un doble vidre laminat amb càmera i capa metàl·lica a l'interior. Aquesta capa metàl·lica fa l'efecte mirall des de l'exterior, mentre que per dins permet una total visibilitat cap a l'exterior. Als laterals est i sud el vidre es col·locarà a nivell de paviment i al nord i oest, se situarà alineat amb les lamel·les superiors. Aquesta disposició marcarà els dos accessos a l'interior.

L'objectiu és facilitar la privadesa i intimitat requerides en una cerimònia o comiat d'aquesta mena, alhora que es permet la visió de la zona exterior del Cementiri.

El pressupost inicial és de 25.000 euros i el període d'execució serà de 2 mesos.

Accés a la notícia publicada a la web de l'Ajuntament. Clicar aquí.


Galeria d'imatges

Reacreació de l'espai per a cerimònies al Cementiri General de Reus

ALTRES NOTÍCIES QUE US PODEN INTERESSAR

Nova edició del cicle d’activitats divulgatives Primavera al Cementiri General de Reus

03

04

24

Nova edició del cicle d’activitats divulgatives Primavera al Cementiri General de Reusl de Reus

El Cementiri General de Reus organitza una nova edició del cicle d’activitats que sota el nom “Primavera 2024 al Cementiri General de Reus” tindrà lloc els propers mesos d'abril, maig i juny

Llegeix la noticia
El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

26

01

24

El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

El Cementiri General de Reus ha estat reconegut Millor Cementiri de l'Estat al Concurs Cementerios de España 2023 que organitza el grup empresarial i de serveis funeraris Funespaña i la revista Adiós cultural

Llegeix la noticia
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga