DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

26/01/2024

El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

El Cementiri General de Reus ha estat reconegut Millor Cementiri de l'Estat al Concurs Cementerios de España 2023 que organitza el grup empresarial i de serveis funeraris Funespaña i la revista Adiós cultural


El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

El Cementiri General de Reus ha estat reconegut Millor Cementiri de l'Estat al Concurs Cementerios de España 2023 que organitza el grup empresarial i de serveis funeraris Funespaña i la revista Adiós cultural. El recinte funerari de Reus, que també optava a dos reconeixements més, ha obtingut el segon lloc en l’apartat Millor Monument Funerari per l'espai de fosses històriques i un tercer lloc a la categoria de Millor Activitat Pública amb l'activitat Retrobaments, la proposta poètico-musical realitzada el passat 28 de setembre. El Cementiri General de Reus, que ja havia estat guardonat en diverses categories en convocatòries anteriors, és el primer cop que obté el guardó en la categoria general a Millor Cementiri, i un triple reconeixement.  

La regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, ha manifestat que “aquest premi és un reconeixement a la forma de treballar i a totes les persones que hi ha darrere dels nostres serveis funeraris. Un reconeixement a la feina feta les darreres dècades que ha representat un esforç important per potenciar la riquesa històrica, artística i cultural del Cementiri General de Reus i una tasca de divulgació molt activa a través de la programació permanent de tot tipus d’activitats, com ara exposicions, concerts o visites i altres tipus d’activitats per donar-lo a conèixer”. Flores també ha posat en valor que un element patrimonial “amb tanta implicació emocional per a la nostra ciutat com és la fossa històrica hagi estat reconegut”.

El jurat dels premis reconeix l’interès històric, social, mediambiental, artístic i patrimonial dels cementiris, com a espais implicats en la vida de les seves localitats i dels seus ciutadans sobre el patrimoni que conserven, a més de fomentar aquests espais com un recurs turístic més dels municipis als que pertanyen.  

L’acte de lliurament dels premis es portarà a terme en un acte institucional i sectorial al Real Casino de Madrid el proper 15 de febrer.

Des de la primera edició del concurs, el 2014, el Concurso de Cementerios de España s'ha convertit en un dels esdeveniments culturals més importants del sector funerari i en un referent per als ajuntaments que porten anys prioritzant la cura dels seus cementiris i promovent-los com a espais integrats a la ciutat que mereixen ser visitats.

Premiats 2023

 

Millor cementiri

  1. Cementeri General de Reus
  2. Cementeri de Monturque a Còrdova
  3. Cementeri Municipal de Ciriego a Santander

Millor monument

1. Cementiri de San José de Cabra a Córdova

2. Cementiri General de Reus

3. Cementiri Evangelista Inglés de Linares en Jaén

Millor activitat pública

1. Cementerio inglés de Málaga.

2. Cementerio Municipal El Borge a Málaga.

3. Cementerio General de Reus

 

Mejor iniciativa mediambiental

Cementiri Les Pruelles a Sitges

El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

Ha obtingut el segon lloc en l’apartat Millor Monument Funerari per l'espai de fosses històriques


Galeria d'imatges

Panteó Boule
Concert Retrobaments
Concert Retrobaments
Concert per al record 2022
Mausuleu General Prim

ALTRES NOTÍCIES QUE US PODEN INTERESSAR

Nova edició del cicle d’activitats divulgatives Primavera al Cementiri General de Reus

03

04

24

Nova edició del cicle d’activitats divulgatives Primavera al Cementiri General de Reusl de Reus

El Cementiri General de Reus organitza una nova edició del cicle d’activitats que sota el nom “Primavera 2024 al Cementiri General de Reus” tindrà lloc els propers mesos d'abril, maig i juny

Llegeix la noticia
El Cementiri General de Reus programa visites diürnes pels propers mesos

18

01

24

El Cementiri General de Reus programa visites diürnes pels propers mesos

Donada la bona acollida que aquesta activitat ha rebut al llarg dels darrers anys, des dels Serveis Funeraris Reus i Baix s'ha tornat a programar tot un seguit de visites diürnes al Cementiri General de Reus

Llegeix la noticia
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga