DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

08/01/2024

El Tanatori Municipal de Reus incorpora la Sala de les Emocions, un espai per ajudar als infants a gestionar el dol

La Sala de les Emocions, situada en la planta baixa del Tanatori Municipal, està dissenyada per transmetre serenitat i calma, incloent-hi la integració d'elements i activitats que en faciliten l'expressió emocional


Sala de les Emocions Tanatori Municipal de Reus

El Tanatori Municipal de Reus, gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha incorporat a les seves instal·lacions un nou espai amb la voluntat d'ajudar els més petits a gestionar l'inici del procés de dol per la pèrdua d'una persona estimada. Aquest és un procés que afecta a totes les edats i, amb aquesta iniciativa, es pretén ajudar les famílies a explicar i gestionar aquest sentiment. 

La Sala de les Emocions, situada en la planta baixa del Tanatori Municipal, està dissenyada per transmetre serenitat i calma, incloent-hi la integració d'elements i activitats que en faciliten l'expressió emocional. L'espai s'ha decorat tenint en compte la capacitat de comprensió dels més petits de la família i s'ha convertit en una experiència didàctica que vol detectar sentiments i canalitzar-los a través de la imaginació, el dibuix, l'escriptura, la creativitat i la lectura. Per aconseguir-ho, s'ha utilitzat l’òliba, com a element simbòlic, en diversos estats d'ànim que evoquin la ràbia per la pèrdua d'un familiar o d'un amic, o la recerca de la calma i la serenitat. Una experiència que es recomana que es porti a terme amb la presència i el guiatge de persones adultes -amics o familiars- que tutelin els infants.

La  regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, ha posat en valor la vocació de servei públic de l’ens municipal. “Una vocació de servei públic que ens empeny a crear respostes i serveis per a la diversitat de situacions de la ciutadania envers el dol, a garantir un tracte ètic, de qualitat i de màxima sensibilitat a l’hora de donar el darrer comiat als éssers estimats i que també es vehicula a través d’iniciatives com aquesta, que cerquen l’acompanyament en el dol de tota la família i dels infants, per ajudar-los a entendre i interpretar els sentiments que afronten, a través de recursos com l’expressió artística, l’expressió dels sentiments i el joc. Recursos què ens ajuden a sostenir-nos en moments intensos de tristesa com és la pèrdua d’un esser estimat”, ha manifestat. 

La tristesa, la ràbia o l'amor són alguns dels sentiments que es volen afrontar en aquesta sala on també la imaginació i el joc han de tenir un paper especial. En aquest sentit, Maria del Mar Pérez, psicòloga i psicoterapeuta que assessora els Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, explica que “l'expressió de les emocions durant aquest procés de pèrdua és molt important per als nens i les nenes, sobretot, en compartir aquesta experiència amb l'adult".

Sala de les Emocions Tanatori Municipal de Reus

Sala de les Emocions Tanatori Municipal de Reus


Galeria d'imatges

Sala de les Emocions Tanatori Municipal de Reus
Sala de les Emocions Tanatori Municipal de Reus

ALTRES NOTÍCIES QUE US PODEN INTERESSAR

El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

26

01

24

El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

El Cementiri General de Reus ha estat reconegut Millor Cementiri de l'Estat al Concurs Cementerios de España 2023 que organitza el grup empresarial i de serveis funeraris Funespaña i la revista Adiós cultural

Llegeix la noticia
El Cementiri General de Reus programa visites diürnes pels propers mesos

18

01

24

El Cementiri General de Reus programa visites diürnes pels propers mesos

Donada la bona acollida que aquesta activitat ha rebut al llarg dels darrers anys, des dels Serveis Funeraris Reus i Baix s'ha tornat a programar tot un seguit de visites diürnes al Cementiri General de Reus

Llegeix la noticia
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga