DEFUNCIONS COM ARRIBAR-HI US PODEM AJUDAR?

03/04/2024

Nova edició del cicle d’activitats divulgatives Primavera al Cementiri General de Reusl de Reus

El Cementiri General de Reus organitza una nova edició del cicle d’activitats que sota el nom “Primavera 2024 al Cementiri General de Reus” tindrà lloc els propers mesos d'abril, maig i juny


Nova edició del cicle d’activitats divulgatives Primavera al Cementiri General de Reus

El Cementiri General de Reus organitza una nova edició del cicle d’activitats que sota el nom “Primavera 2024 al Cementiri General de Reus” tindrà lloc els propers mesos d'abril, maig i juny. La iniciativa s’emmarca en la voluntat dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural d'aquest equipament funerari, un espai significatiu per a la ciutat i emotiu per als familiars i amics de les persones que hi reposen.

Les activitats que s'han programat per enguany inclouen una xerrada/reflexió sobre la memòria de la mort en un context històric de gran impacte com va ser la batalla de l'Ebre; la presentació d'un llibre recentment publicat amb el tema del dol perinatal con a fil conductor; una xerrada sobre diferents aspectes de la riquesa natural d'aquest espai i una interpretació musical amb un instrument especial com és el clavicèmbal amb peces dedicades a la primavera.

Aquestes activitats es portaran a terme a la Sala El Bosquet, un espai que compta amb un aforament limitat. Per poder assistir-hi, caldrà inscriure's a la plataforma digital de l'Ajuntament de Reus tot entrant al web del Serveis Funeraris Reus i Bax Camp: www.sfreus.cat a partir de demà, 4 d'abril.

Per a fer les inscripcions poden fer clic aquí.

El Cementiri General de Reus va ser guardonat recentment com a Millor Cementiri de l'Estat Espanyol per part de la revista Adiós i ha rebut també dues distincions més pel 'monument' de les Fosses històriques i per les activitats de portes obertes que s'hi celebren. Uns guardons que tenen en compte les activitats de difusió i promoció del patrimoni artístic, històric i cultural com aquestes.

Els actes previstos són els següents:

  • Dia 10 d'abril. 19.00 hores. Conversa sobre la memòria de la mort en un context històric de gran impacte com va ser la batalla de l'Ebre, amb la intervenció del periodista, guionista i escriptor Toni Orensanz. Orensanz és també guionista i coordinador del projecte audiovisual sobre la sèrie dedicada a la 'Batalla de l'Ebre': TREMOLORS. Un d'aquests capítols seran projectats a la Sala Bosquet.
  • Dia 24 d'abril. 19.00 hores. Presentació del llibre: Una mort petita, a càrrec de Gemma Balagué. Una mort petita és un llibre que parla en primera persona de l’experiència d’una mort perinatal i el seu dol. En aquesta obra, la seva autora, ens parla de "com transitar un dol tan desconegut i tan silenciat és el que m’ha ocupat durant els últims quatre mesos. Amb aquest llibre vull apropar-vos a la meva vivència i intentar ajudar altres dones en la mateixa situació".
  • Dia 16 de maig. 19.00 hores. Xerrada sobre la natura al Cementiri General de Reus. A càrrec de Màrius Domingo, mestre i agent rural per vocació. Naturalista, anellador i fotògraf. Domingo ens introduirà en les espècies -vegetals i animals que conviuen en el silenci d'aquest espai.
  • Dia 20 de juny. 19.00 hores. Primavera musical. Amb la interpretació de diverses peces relacionades amb la temàtica d'aquesta estació de l'any a càrrec de Marc Torres, al clavicèmbal i Josep Maria Ferrando, al violí. Torres és professor de piano i d'acompanyament musical al Conservatori de Vila-seca i Ferrando n'és professor de violí i música de cambra.

Per a fer les inscripcions poden fer clic aquí.

Nova edició del cicle d’activitats divulgatives Primavera al Cementiri General de Reusl de Reus

ALTRES NOTÍCIES QUE US PODEN INTERESSAR

El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

26

01

24

El Cementiri General de Reus, reconegut millor cementiri de l'Estat al Concurso Cementerios de España 2023

El Cementiri General de Reus ha estat reconegut Millor Cementiri de l'Estat al Concurs Cementerios de España 2023 que organitza el grup empresarial i de serveis funeraris Funespaña i la revista Adiós cultural

Llegeix la noticia
El Cementiri General de Reus programa visites diürnes pels propers mesos

18

01

24

El Cementiri General de Reus programa visites diürnes pels propers mesos

Donada la bona acollida que aquesta activitat ha rebut al llarg dels darrers anys, des dels Serveis Funeraris Reus i Baix s'ha tornat a programar tot un seguit de visites diürnes al Cementiri General de Reus

Llegeix la noticia
Últimes defuncions

En aquest enllaç podeu accedir a l'històric de les darreres defuncions que han estat ateses al nostre Tanatori Municipal de Reus.

Aneu a Últimes defuncions
Cementeri general

El Cementiri General de Reus ha complert recentment els seus 150 anys d'història. Una commemoració que ha estat protagonitzada per tot un seguit d'activitats culturals i de divulgació d'aquest patrimoni.

Aneu al cementiri
Botiga online

En aquest apartat trobareu diferents possibilitats de detalls florals per fer arribar a les famílies mentre fan ús de les diverses sales de vetlla.

Aneu a la nostra botiga